fbpx

Banden en wielen

Banden Service Utrecht

Autobedrijf Leidsche Rijn is  het officiële Bovag-Autobedrijf-Utrecht waar de hoge kwaliteit van het specialisme wordt gecombineerd met de klantvriendelijkheid en betaalbaarheid van “jouw eigen Bovag-garage om de hoek”. Autobedrijf Leidsche Rijn is Airco-specialist, tevens ook montagepartner voor winter- en zomerbanden, daarin bieden wij een ruim aanbod wat betreft banden service. Deze banden service gaat verder: Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht verzorgt voor jou de professionele opslag en montage.

Prijzen

Band Vervangen Stalen Velg € 15,13
Band vervangen Lichtmetalen Velg € 18,15
Ventiel € 2,54
Wielen Wissel € 33,58
Opslag per seizoen Losse banden € 30,25 Set Velgen € 42,35

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je de banden vervangen?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Banden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en de grip van het rubber gaat snel achteruit. Uit veiligheidsoverweging dien je de band dan eigenlijk te vervangen. De leeftijd van banden staat aangegeven op de wang van een band. De laatste 4 cijfers van de DOT-code geven de productiedatum aan. De code bestaat uit vier cijfers; bijvoorbeeld 1508. Dat betekent dat de band in week 15 van het jaar 2008 is geproduceerd. Bij een APK keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Verder moeten banden op één as dezelfde maat en karkasstructuur hebben.

Hoe hou je jouw banden in goede conditie?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Het is verstandig de bandenspanning één keer per maand te controleren. De banden mogen daarbij nog niet opgewarmd zijn. Je kunt de aanbevolen bandenspanning vinden aan de binnenzijde van de bestuurdersportier, in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankdopklep. Afhankelijk van het gebruik wordt een andere bandenspanning gevraagd. Een zwaar beladen auto vraagt een hogere bandenspanning dan een auto met alleen een bestuurder. Probeer het op- en afrijden van stoepranden, verkeersdrempels en andere grote oneffenheden zoveel mogelijk te beperken. Houd verder de slijtage van het profiel in de gaten. Controleer of er sprake is van een gelijkmatige slijtage. Is dat niet het geval? Kom dan even langs.

Lekke band?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Is je band lek en heb je er niet lang op doorgereden? In zo’n situatie kunnen wij de band meestal prima repareren en uitbalanceren. Dat bespaart je weer een onwelkome uitgave.

Terug naar alle diensten

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring