fbpx

Chiptuning in Utrecht

Op zoek naar chiptuning in Utrecht en omgeving?

Vanaf heden tuning op maat bij Autobedrijf Leidsche Rijn! Nagenoeg alle merken en typen auto’s.
De software van de auto word uitgelezen, deze softwarefile wordt naar onze tuner gestuurd alwaar deze word gemodificeerd. Deze aangepaste software schrijven wij dan weer in de auto. Ook voor software matig verhelpen van EGR & Roetfilter problemen! Hierdoor loopt jouw motor niet alleen beter maar ook zuiniger waardoor jij weer bespaart op brandstofkosten.

Prijs

Chiptuning op maat vanaf € 350,00 mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wat is chiptuning?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Chiptunen is het aanpassen van de door de fabrikant geschreven software die de motor aanstuurt. Bij het chiptunen worden de vastgelegde gegevens van onder andere de brandstofinspuiting en turbodruk gewijzigd. Deze software kan worden geoptimaliseerd omdat een fabrikant grenzen inbouwt omdat een motor ook goed moet kunnen functioneren op inferieure brandstof die bijvoorbeeld in de voormalige oostbloklanden geleverd wordt. Soms bouwt een fabrikant bewust beperkingen in en brengt die motor, maar dus met minder vermogen, als een goedkoper model. Alleen al door de software van het duurdere model met meer vermogen te installeren zullen de prestaties dus toenemen.

Waarom chiptuning?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Kort gezegd levert chiptuning verbeterde prestaties. Niet alleen wordt de motor sneller en krachtiger, maar bij gelijkblijvend gebruik zal ook minder brandstof verbruikt worden. Je zou een krachtigere motor willen hebben om eenvoudiger een caravan te kunnen trekken. Of je gaat voor een zuinigere motor omdat het een bedrijfswagen betreft. En vaak is chiptuning goedkoper dan een duurder model met meer vermogen, standaard van de fabrikant.

Voor welke auto’s is chiptuning geschikt?

“Autobedrijf In principe kan iedere auto met een motormanagementsysteem gechiptuned worden. Zowel benzine als diesel motoren komen in aanmerking. Maar chiptuning brengt vooral voordelen bij turbo of compressor motoren. Door de turbo of compressor druk op te voeren valt zo eenvoudig veel vermogenswinst te halen. Motoren zonder turbo of compressor zullen alleen een echte verbetering laten zien als de fabrikant deze bewust terug getuned heeft. (bijvoorbeeld de Mini One ten opzichte van de Mini Cooper en de Volvo V70 140 pk ten opzichte van de 170pk versie, het zijn gelijke motoren met alleen andere software).

Terug naar alle diensten

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring