fbpx

Hoe werkt een distributieriem?

Met behulp van de distributieriem drijft de krukas van jouw auto de nokkenas(sen) aan. Soms wordt tegelijkertijd ook een diesel inspuitpomp aangedreven. De getande riem is gemaakt van sterk rubber en kunststof, verstevigd met draden.

Veelgestelde vragen over een distributieriem.

Welke werkzaamheden behoren bij het vervangen van een distributieriem?

distributieriem Vaak is het verstandig om tegelijk met de distributieriem ook de spanrollen, omkeerrollen en zelfs de waterpomp te vervangen. Deze slijtage gevoelige onderdelen hebben net als de distributieriem de nodige kilometers gedraaid. Wanneer je deze onderdelen op een later tijdstip alsnog moet laten vervangen, dan zal de hele reparatie nogmaals worden uitgevoerd.

Wat is het risico van een versleten distributieriem?

distributieriem Wanneer de distributieriem niet tijdig wordt vervangen kan hij in het ergste geval breken. Een gevaarlijke situatie, want jouw motor loopt plotseling vast. Dit heeft ernstige motorschade tot gevolg en een reparatie die flink in de papieren loopt. Wanneer de riem niet breekt maar doorslipt zal jouw auto slecht, of niet meer lopen. Ook in dit geval zijn de reparatiekosten fors.

Terug naar alle diensten

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring