fbpx

Hoe merk jij dat de koppeling kapot is?

Een bekend signaal van een versleten koppeling is dat jouw koppeling begint te slippen; de auto versnelt nauwelijks wanneer jij de koppeling laat opkomen. Ook wanneer jij een dot gas geeft tijdens het rijden en de auto versnelt vervolgens niet- of traag, is een veeg teken.

Laat jouw koppeling ook even controleren wanneer het schakelen moeilijk wordt of het koppelingspedaal zwaar aanvoelt of hoger komt te zitten. Alarmerende geluiden wanneer je het koppelingspedaal ingetrapt houdt kunnen duiden op een versleten koppelingsdruk-lager.

Veelgestelde vragen over de koppeling

Waarom is het verstandig om bij twijfel de koppeling te laten controleren?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Wanneer je te lang doorrijdt met een versleten koppeling kunnen andere onderdelen beschadigd raken. De reparatie zal duurder uitvallen. In sommige gevallen kan het vervangen van de koppeling nog een tijdje worden uitgesteld door de koppeling opnieuw te laten afstellen.

Wat wordt er vervangen?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Bij de reparatie vervangen wij de naast de koppelingsplaat, het druklager en de drukgroep. Deze onderdelen hebben een zelfde aantal kilometers meegemaakt en verkeren dus in dezelfde slechte staat. Het risico is groot dat zij binnen afzienbare tijd ook kapot zullen gaan. Onze ervaren monteur controleert verder de status van het vliegwiel, krukas-, aandrijfas-, en priesaskeerringen. Indien hij een defect ontdekt nemen wij direct contact met jou op om de situatie te bespreken. Pas na jouw akkoord gaan wij over tot reparatie.

Terug naar alle diensten

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring