fbpx

Heeft jouw auto een start/stop systeem?

Voor moderne auto’s met een start stop systeem zijn verschillende accu’s beschikbaar. Het is belangrijk dat bij de vervanging voor de juiste accu wordt gekozen.

Bij microhybride auto’s wordt de motor van de auto uitgezet zodra hij stopt voor een file of stoplicht. De autoradio en de lichten blijven daarbij gewoon aan. Zodra de auto weer optrekt wordt alle energie gevraagd en wanneer de auto afremt slaat de dynamo de remenergie op. Een accu voor een start/stop auto is dan ook niet constant 100% geladen zoals een standaard accu. Ook met 60% werkt hij nog goed. De AGM (Absorbent Glass Mat) accu’s zijn hiervoor perfect.

Dankzij snelle ontwikkelingen zijn er tegenwoordig steeds meer auto’s met een start/stop systeem. Met name ook in het goedkopere segment. Meestal wordt bij deze auto’s geen remenergie gegenereerd. Aan de accu’s worden dan ook minder hoge eisen gesteld. Deze auto’s zijn meestal voorzien van een ECM (Enhanced Cycling Mat) accu of een EFB (Enhanced Flooded Battery).

Veelgestelde vragen over accu's

Hoe lang gaat een accu mee?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. De levensduur kan door verschillende oorzaken echter worden verkort. Bijvoorbeeld wanneer je de autolichten een keer vergeet, of de accu door een andere oorzaak helemaal leeg loopt. Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuurswisselingen vergen veel van een accu.

Hoe controleert jij zelf of jouw accu zwak is?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Wanneer jouw auto slecht of helemaal niet meer wil starten kan dat door een zwakke accu komen. Je kunt de status van jouw accu inschatten door ‘s avonds de autoverlichting aan te zetten en vervolgens de ventilatie vol open te draaien en de autoradio aan te doen. Worden de lampen nu zichtbaar zwakker? Dan adviseren wij jou om langs te komen voor een accutest.

Hoe werkt een accu?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Een accu zorgt voor de stroomvoorziening van de auto, zoals bij de start, maar ook voor de autolichten, de radio, etc.


Terug naar alle diensten

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring