APK bij Autobedrijf Leidsche Rijn in Utrecht

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Autobedrijf Leidsche Rijn is een RDW-erkend keuringsstation. Onze APK-keuringen worden uitgevoerd volgens alle wettelijk vastgestelde eisen. Wij controleren o.a. de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, de stuurinrichting en de verlichting van je auto.

Het is belangrijk dat je je realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer je auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat je auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor je zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan je auto uit te laten voeren.

Wist je dat je je auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier ben je er zeker van dat je auto op tijd gekeurd is. Via de onderstaande button kun je controleren wanneer je auto gekeurd dient te worden.